Handig Tips

Vergrootglas A4 Loep vergelijk nut en prijs

Lees die klein gedrukte letters over de volle regelbreedte in grote letters….. da’s handig! dat Vergrootglas A4

direkt naar de handige tips

Deze vergrootglazen maken het lezen van boeken, kranten, tijdschriften en andere documenten gemakkelijker en aangenamer. Vergrootglas vergroot ± 2 tot 3 maal en zijn handig om mee te nemen.Maatvoering is A4-hard plastic 30x20cm , bij veel boeken hoeft u de witruimte aan de kantlijn niet te lezen, en komt deze maat best goed uit, geldt boven en onder ook dus eigenlijk komt u met de, laten we zeggen: tekst-spiegel perfect uit en het ligt beter in de hand, zeker wanneer u de zaak omdraait en als breedte 30 cm en hoogte 20 cm. , of breedte 20 cm en hoogte 30 cm…….

wat Ù wilt zien, zet u toch gewoon naar uw hand ? Heel mooi, maar u heeft goede ogen zegt U ? Of….toch niet aldoor, wilt er niet mee te koop lopen, maar iets meer gemak, zegt U, zou te overwegen zijn? Lees dan verder !

Vergrootblad of vergrootglas

Dit handige, buigzame vergrootglas of vergrootblad vergroot in één keer een hele bladzijde van een boek of tijdschrift. U hoeft niet steeds opnieuw uw loep in te stellen. U houdt dit vergrootblad (20 x 30 cm) op de gewenste afstand van het papier.

de loep

Een loep is een klein, meestal in een metalen , houten of plastic montuur gezet, maar sterk vergrotend glas ( soms kunstglas , acryl etc. ) , variërend tussen 2 en 20 keer vergrotend.

Filatelisten en horlogemakers zie je vaak met een kleine loep in de oogkas verstopt, maar ook juweliers zijn er blij mee, laboranten zien vaak meer heil in een microscoop om kleine tot wel heel kleine details te kunnen zien. Het effect kan dan nog worden versterkt door meerdere lenzen te gebruiken of de elektronica te hulp te roepen. Maar denk ook – met variaties – aan de verrekijker en de sterrenkijker en net als het vergrootglas wel hetzelfde principe maar dan anders.

Maar handig voor dagelijks gebruik ? Nou nee.

Maar wat is een vergrootglas ?

Een vergrootglas is een positieve lens, de lens maakt het beeld dat je wilt zien, groter. Daar zijn heel fraaie moeilijke woorden voor, maar laten we die nu maar klein laten, je koopt er niet zo veel voor. Zonder hulpmiddelen zijn deze vaak wat grotere glazen ( ook kunststof blijven we glazen of vergrootglas noemen ) nog steeds niet handig, daarom worden vergrootglazen vastgezet in een metalen, houten of kunststof handvat, kijk, en dan wordt het handig.

Maar nog net niet handig genoeg, u heeft nog steeds een hand dat het vergrootglas vasthoudt en dat met uw oog mee moet bewegen, spoort niet altijd gelijktijdig, het “wil” niet echt. En een van de handen voortdurend bezig met vasthouden, kom je toch soms een hand tekort. Letterlijk en figuurlijk. En daarom is dat bovengenoemde vergrootglas of vergrootblad juist wèl handig, vanwege het grote oppervlak dat je ermee kunt bereiken ! Immers, ca. A4 formaat.

En hoever of hoe groot kun je dan zien ?

Moet u zich voorstellen, dat de lichtstralen aan de voorkant van de lens horizontaal lopen, evenwijdig aan elkaar, elkaar dus niet raken. Dan bereiken ze het glas en daarin wordt de lichtstraal afgebroken of afgebogen naar het centrum toe. En omdat warme stralen, zonnestralen, infra- rood stralen er ook door worden afgebogen naar 1 punt toe, kan het op dat ene punt wel erg warm worden, zo warm dat papier er door in brand gezet kan worden.

Daarom noemen we dat centrale punt waar de lijnen bij elkaar komen ook wel het brandpunt, de afstand van het glas tot dat punt is dan de brandpuntafstand. Die afstand is de “ver – te”. Zo vèr kun je dan duidelijk zien. Die afstand kun je berekenen, zal ik u niet vragen te doen, niet interessant, wat wèl van belang is, is te kijken op welk moment de letters of de plaatjes met behulp van die lens voor u duidelijk genoeg worden.

En of die afstand dan dus ook voor u acceptabel kan zijn, sterker, het leven, het lezen en het zien meer plezier gaat geven. Méér gemak, méér weten, méér genieten. Dáár heeft u iets aan.

Natuurlijk duidelijk dat men die techniek in het A4 formaat vergrootglas en het buigzame pagina grote vergrootglas aanzienlijk heeft verfijnd !

de waarde van een vergrootglas

Een kleine waarschuwing is nog wel op z’n plaats : wat u wilt zien of hoopt te zien met dit vergrootglas is het duidelijker maken van iets, leesbaar, zichtbaar, herkenbaar.

Het gaat helaas niet zover, dat u ook zaken /waar – de kunt zien met dit vergrootglas, die anderen niet kunnen zien, zoals waar – zeggen, in de toekomst kijken, daar zijn weer andere glazen en vaardigheden voor nodig (..)

toepassingen van een vergrootglas op A4of een loep A4 formaat

 • stuk krant lezen : vergroten
 • boekpagina lezen : pagina groter lezen
 • deel bouwpagina lezen : deel bouwtekening uitvergroten
 • naai patroon lezen : alle verschillende kleurlijnen zijn nu duidelijker
 • borduur patroon lezen : een telpatroon telt nu beter met grotere hokjes,kruisjes,rondjes etc
 • modelbouw beschrijving lezen, het model is dan wel op schaal, maar de beschrijving kan groter : schaal vergroten
 • handleiding van een video lezen : op televisie is het videobeeld groot genoeg, maar die gebruiksaanwijzing mag vergroot worden
 • handleiding van een smartphone of gsm lezen : gsm is klein in de hand, de knopjes ook, de beschrijving mag smart groot
 • de belastingaanslag lezen…..nee zou ik niet doen, die kun je beter verkleinen..: de fiscus en de rekeningen mogen kleiner, dan draait u ‘m toch gewoon om ? 😉
 • alles vergroten wat een beetje te klein was : hoofdregel : groot groter grootst

Voorbeeld : dit A4 vergrootglas 20 x 30 cm. of 30 x 20 cm, net hoe u het bekijkt

m 459888 vergrootglas formaat 20 x 30 cm ofwel nagenoeg A4 formaatA4 beeld. Bijna dan : A4 = 29,7 bij 21 cm. Het vergroot 3 maal en meet dus 30 bij 20 cm.

Groot genoeg om de hele boekpagina’s mee te vergroten of hele lappen uit de krant op de korrel te nemen.

Hebt u in ‘t vervolg geen last meer met het ontcijferen van kleinere lettertjes, bestuderen van landkaarten en het invullen van kruiswoordpuzzels! Met royaal handvat En dan volgde een link naar dit product, maar …….. leverancier is er niet meer. Andere wel en dus geven we hieronder in plaats van 1 product nu een overzicht voor beter overzicht van vergroten, vergrootglas of glazen, leesglas en / of loep. Beter zicht dus.

Regel voor regel vergrootglas

Regel voor regel vergrootglas. Zijn er ook. Is een soort lineaal in een breedte van 37 cm en die leg je gewoon plat op de krant. Vergroot ook, dus ook een vergrootglas en bij elke volgende regel schuif je de lineaal een regel naar beneden. Of naar boven. Een soort “schuifkijker“.
Alleen mis je bij dit type vergrootglas het overzicht.

Verschillende formaten als vergrootglazen

Verschillende formaten als vergrootglazen : er zijn ook kleine maatjes of micromaatjes, bedoelen we mee dat het gaat om een vergrootglas in de grootte van een bankpas. Kan soms heel handig zijn, maar teveel van die kleine formaten, nee, wordt ‘m niet.
paginaspiegel of bladspiegel of leesspiegel met een vergrootglas op a4 formaat

Een fors boek, kaft 20×26 cm, papier iets kleiner, opp. met leesbare letters echter 17 bij 20 cm. ( zie rode en blauwe lijnen ) , alleen moet je je dan afvragen of het gemakkelijk leest met vergrootglas van 20 bij 30 cm. of is juist de helft meer handig.

Kijk bijv. bij het model Douro van 22 bij 28 cm en het model Reno van 18 bij 25 cm onderaan de pagina ‘overzicht vergrootglas’.

vergrootglas met lamp

Een vergrootglas met lamp is ook niet verkeerd, maar dan zit je toch meer te werken in de hobbysfeer, waarbij je gericht wilt en kunt kijken naar één specifiek punt, met een boek lezen of de krant, heb je dat niet, dan heb je dus een vergrootglas op A4 formaat nodig. Heb je naast het vergrootglas ook ander licht nodig, breder en funktioneel licht.

Rond of vierkant vergrotend lezen gaat met dit vergrootglas op A4 formaat

rond of vierkant vergrotend lezen    Niet alleen heb je bij een rond glas-oppervlak een afbuiging naar de randen waardoor het centrum goed te lezen is maar na de afbuiging de rest al niet meer, en je dus véél meer moet bewegen met je hand, het effect leesveld of leesbereik is door de vorm sowieso al beperkt.

Een vergrootglas wat over een groot oppervlak gelijkmatig vergroot is daarom altijd handiger dan iets wat rond is, bij het lezen dus van grote vlakken.Zou je dus eigenlijk bij zo’n rechthoekig formaat ook niet meer moeten praten over een vergrootglas maar over een vergrotend leesvenster, maar ja, dat woord is voorlopig nog niet ingeburgerd.

Net zo min als het gebruik van het woord loep voor vergrootglas, een loep is ook rond, maar dan houdt dáár het verhaal ook op. Dan is dus het rechthoekig vergrootglas kopen het beste of beter: het handigste om te doen, om jezelf een plezier te doen, om gemakkelijker met gemak te kunnen lezen en dat is niet gebonden aan verminderd leesvermogen, ook mensen met goede ogen hebben gegeven de inventiviteit van fabrikanten om zo klein mogelijk de gebruiksaanwijzing te schrijven, een dergelijk leesblok nodig.

Welke zijn momenteel de aanbiedingen :


handig vergrootglas of loep Deltas Feel good werkschrift vergroot emot intelligentie Boeken-folders
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 10.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas Douro
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 12.15
handig vergrootglas of loep Vitility Pincet met loep Gezicht
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 13.90
handig vergrootglas of loep Vergrootglas 5 in 1
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 14.20
handig vergrootglas of loep Vergrotend Leesvenster Fit-Gezond
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 14.95
handig vergrootglas of loep Vergrotend Leesvenster Handige-hulpmiddelen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 14.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas Sitka
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 14.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas nekmodel
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 15.20
handig vergrootglas of loep Vergrootglas Basset
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 17.25
handig vergrootglas of loep Deltas Vergroot je emotionele veerkracht Boeken-folders
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 17.95
handig vergrootglas of loep Homecraft Vergrootglas met halskoordje Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 18.90
handig vergrootglas of loep Vergrotende Tafellamp Fit-Gezond
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 19.95
handig vergrootglas of loep Vergrotende Tafellamp Handige-hulpmiddelen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 19.95
handig vergrootglas of loep Homecraft Vergrootglas met halskoordje en verlichting Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 19.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas opvouwbaar met lampje
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 19.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas rechthoekig
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 19.95
handig vergrootglas of loep Ankh Hermes Supplementen onder de loep Brian Clement Boeken-folders
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 19.99
handig vergrootglas of loep Energetica Nat Aloepure
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 25.03
handig vergrootglas of loep Vergrootglas Seneca
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 25.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas Doyle
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 26.40
handig vergrootglas of loep Vergrotende Spiegel met Licht Wonen-Slapen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 29.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas met licht
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 32.50
handig vergrootglas of loep Vitility Vergrootglas Anika Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 34.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas Groot met ledverlichting
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 39.95
handig vergrootglas of loep Able2 Vergrootglas op staander Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 47.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas op standaard
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 47.95
handig vergrootglas of loep Vergrootglas met lamp
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 49.95
handig vergrootglas of loep Rehaforum TV-scherm vergroter Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 59.95
handig vergrootglas of loep Vitility Prismabril Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 69.00
handig vergrootglas of loep Daylight Daylight Ultra Slim Loeplamp Vergrootglazen
klik op de foto voor een vergroting

Slechts 199.00

Of pas deze vergelijkers toe, kunt u zelf de minimum en maximum prijs instellen, of 1 leverancier , of verder zoeken en bladeren :

 

 

 


top pagina van voordelig kopen

Hoewel …. heeft u deze pagina van ons over de loep bril of de gebrilde loep al gezien, is ook wel een heel handige oplossing !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>